Toelichting

Kies uw Reumazorg

Kies uw Reumazorg geeft een overzicht van de reumazorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen en door gespecialiseerde zorgverleners geboden wordt. Aan de hand van de informatie op Kies uw Reumazorg kunt u een betere keuze maken voor een ziekenhuis of zorgverlener, op basis van wat voor u belangrijk is.

Alle ziekenhuizen met een polikliniek reumatologie of chirurgie hebben de mogelijkheid om gegevens aan te leveren voor Kies uw Reumazorg. Fysio- en oefentherapeuten die zijn aangesloten bij ReumaNetNL, worden opgenomen op deze website. ReumaNetNL is het netwerk voor specifiek deskundige fysiotherapeuten en oefentherapeuten in de behandeling van mensen met reumatische aandoeningen.

Kies uw Reumazorg is ontwikkeld door ReumaNederland met ondersteuning van Mediquest en subsidie van Fonds PGO, en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Reumatologie, de NHPR en de Nerass.

Criteria voor goede reumazorg

ReumaNederland heeft 11 criteria van goede reumazorg vanuit patiëntenperspectief opgesteld, die van toepassing zijn op de afdelingen reumatologie van ziekenhuizen. Deze criteria worden in het detailscherm per ziekenhuis getoond en dienen als aanvullende informatie. Als een ziekenhuis niet voldoet aan een criterium, dan betekent dit niet dat dit ziekenhuis geen goede zorg levert, maar dat het ziekenhuis de zorg op onderdelen anders heeft georganiseerd.

Gebruik Kies uw Reumazorg

Op deze website kunt u een ziekenhuis of zorgverlener vinden waar u terecht kunt voor uw algemene of specialistische reumazorg. U kunt op de volgende manieren zoeken naar een geschikt ziekenhuis met een polikliniek reumatologie of chirurgie:

Zoek op locatie

Vul uw postcode of woonplaats in en vind een polikliniek bij u in de buurt.

Zoek op naam

Vul de naam in van het ziekenhuis en vind de gegevens van de polikliniek.

Zoek op criteria (alleen voor polikliniek reumatologie)

Zoek een polikliniek op criteria die voor u van belang zijn. U kunt kiezen uit een aantal relevante criteria.

Op de volgende manieren kunt u zoeken naar een geschikte fysiotherapeut of oefentherapeut:

Zoek op locatie

Vul uw postcode of woonplaats in en vind een fysio- of oefentherapeut bij u in de buurt.

Zoek op naam

Vul de naam in van een fysio- of oefentherapeut. Alleen therapeuten die zijn aangesloten bij ReumaNetNL zijn opgenomen in Kies uw Reumazorg.

Zoek op type

Zoek specifiek naar een fysiotherapeut of en oefentherapeut.

Na het zoeken tonen we u een aantal ziekenhuizen of zorgverleners, met daarachter een aantal belangrijke gegevens. Door achter een zoekresultaat op Toon details te klikken, krijgt u meer informatie over het betreffende ziekenhuis of de betreffende zorgverlener. Maar u kunt ook meerdere ziekenhuizen of zorgverleners met elkaar vergelijken. Dit doet u door maximaal 3 instellingen of therapeuten te selecteren en op Vergelijk te klikken.

In de vergelijking die u vervolgens ziet, kunt u de onderwerpen waar u meer over wilt weten uitklappen.

Veelgestelde vragen

Ik kan mijn ziekenhuis niet vinden?

Als u op zoek bent naar een specifiek ziekenhuis dan vindt u die als volgt:

Klik op Zoek op naam, typ de eerste 3 letters van de naam van het ziekenhuis in en klik vervolgens op Vind poliklinieken. In de zoekresultaten kunt u uw ziekenhuis vinden.

Ik kan mijn fysio-/oefentherapeut niet vinden?

Als u op zoek bent naar een specifieke therapeut dan vindt u die als volgt:

Klik op Zoek op naam, typ de eerste 3 letters van de naam van de therapeut in en klik vervolgens op Vind zorgverlener. Indien uw fysio-/oefentherapeut is aangesloten bij ReumaNetNL kan deze vindbaar zijn op deze website. Als uw therapeut niet bij de zoekresultaten staat, is deze therapeut niet bij ons bekend.

Hoe weet ik of ik behandeld kan worden op een polikliniek reumatologie?

In principe kunt u bij iedere polikliniek reumatologie in Kies uw Reumazorg terecht voor het stellen van een diagnose en behandeling. Er is sprake van een specifieke expertise als de maatschap van reumatologen participeert in wetenschappelijk onderzoek voor de betreffende vorm van reuma of participeert in specifieke werkgroepen binnen de NVR m.b.t. de betreffende vorm van reuma.

Hoe zie ik of een polikliniek reumatologie voldoet aan de criteria vanuit patiëntenperspectief?

Als u klikt op de naam van het ziekenhuis, kunt u onder het tabje Criteria vanuit patiëntenperspectief zien aan welke criteria het geselecteerde ziekenhuis voldoet.

Hoe kan ik mijn mening geven over Kies uw Reumazorg?

We horen graag uw mening over deze website, zodat we deze nog verder kunnen verbeteren! U kunt uw mening geven via de knop Feedback die links onderin het scherm te vinden is.

Staan in Kies uw Reumazorg ook ziekenhuizen of therapeuten waar geen reumazorg wordt geboden?

Nee. Kies uw Reumazorg toont alleen ziekenhuizen, zelfstandige praktijken en therapeuten waar u voor reumazorg terecht kunt.

Is uw vraag over Kies uw Reumazorg nog niet beantwoord? Stuur dan een mail naar: info@reumanederland.nl. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.