Toelichting

Kies uw Reumazorg

Kies uw Reumazorg geeft een overzicht van de reumazorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen geboden wordt. Aan de hand van de informatie op Kies uw Reumazorg kunt u een betere keuze maken voor een ziekenhuis dat past bij wat voor u belangrijk is. Kies uw Reumazorg is ontwikkeld door ReumaNederland met ondersteuning van MediQuest en subsidie van Fonds PGO, en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Reumatologie.

Criteria voor goede reumazorg

ReumaNederland heeft 11 criteria van goede reumazorg vanuit patiëntenperspectief opgesteld. Deze criteria worden in het detailscherm per ziekenhuis getoond en dienen als aanvullende informatie. Als een ziekenhuis niet voldoet aan een criterium, dan betekent dit niet dat dit ziekenhuis geen goede zorg levert, maar dat het ziekenhuis de zorg op onderdelen anders heeft georganiseerd.

Gebruik Kies uw Reumazorg

Op deze website kunt u een ziekenhuis vinden waar u terecht kunt voor uw reumazorg. U kunt op de volgende manieren zoeken naar een geschikt ziekenhuis:

Zoek op locatie

Vul uw postcode of woonplaats in en vind een polikliniek bij u in de buurt.

Zoek op criteria

Zoek een polikliniek op criteria die voor u van belang zijn. U kunt kiezen uit een aantal relevante criteria.

Zoek op naam

Vul de naam in van het ziekenhuis en vind de gegevens van de polikliniek.

Na het zoeken tonen we u een aantal ziekenhuizen, met daarachter een aantal belangrijke gegevens. Door achter een ziekenhuis op Toon details te klikken, krijgt u meer informatie over het betreffende ziekenhuis. Maar u kunt ook meerdere ziekenhuizen met elkaar vergelijken. Dit doet u door maximaal 3 instellingen te selecteren en op Vergelijk te klikken.

In de vergelijking die u vervolgens ziet, kunt u de onderwerpen waar u meer over wilt weten uitklappen.

Veelgestelde vragen

Ik kan mijn ziekenhuis niet vinden?

Als u op zoek bent naar een specifiek ziekenhuis dan vindt u die als volgt:

Klik op Zoek op naam, typ de eerste 3 letters van de naam van het ziekenhuis in en klik vervolgens op Vind poliklinieken. In de zoekresultaten kunt u uw ziekenhuis vinden.

Hoe weet ik of ik behandeld kan worden in een ziekenhuis?

In principe kunt u bij iedere polikliniek in Kies uw Reumazorg terecht voor het stellen van een diagnose en behandeling. Er is sprake van een specifieke expertise als de maatschap van reumatologen participeert in wetenschappelijk onderzoek voor de betreffende vorm van reuma of participeert in specifieke werkgroepen binnen de NVR m.b.t. de betreffende vorm van reuma.

Hoe zie ik of een ziekenhuis voldoet aan de criteria vanuit patiëntenperspectief?

Als u klikt op de naam van het ziekenhuis, kunt u onder het tabje Criteria vanuit patiëntenperspectief zien aan welke criteria het geselecteerde ziekenhuis voldoet.

Ik wil graag mijn mening geven over Kies uw Reumazorg?

Dat kan. We horen graag uw mening over deze website zodat we deze nog verder kunnen verbeteren! U kunt uw mening geven via de knop Feedback die links onderin het scherm te vinden is.

Staan in Kies uw Reumazorg ook ziekenhuizen waar geen reumazorg wordt geboden?

Nee. Kies uw Reumazorg toont alleen ziekenhuizen en zelfstandige praktijken waar u voor reumazorg terecht kunt.

Is uw vraag over Kies uw Reumazorg nog niet beantwoord? Stuur dan een mail naar: info@reumanederland.nl. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.